Ansigtsløft

En ansigtsløftning sigter mod at stramme slap hud i den nedre del af ansigtet, langs kæberanden og måske også på halsen. Herved opnås et friskere og mere ungdommeligt udseende. Ansigtsløftninger findes i flere variationer. De større udføres i fuld bedøvelse med efterfølgende indlæggelse. De mindre kan foretages i lokalbedøvelse med tilskud af beroligende og søvngivende medicin.

 

Patientinformation og priser

Formål:
At stramme slap hud og slapt væv overvejende på nedre del af ansigtet og evt. på halsen.

Generelt:
En ansigtsløftning er en operation, hvor der foretages korrektion af slap hud og væv på den nederste af ansigtet og evt. på halsen. Hvis man synes, at ens ansigt begynder at se ældre ud, når man ser sig i spejlet, og det er hele den nederste del af ansigtet, der er sunket nedad og sammen med halsen er slapt, kan man have glæde af en ansigtsløftning. Der findes mange forskellige former for ansigtsløftning, lige fra mindre klassiske ansigtsløftninger lidt ned over kinderne, til store indgreb over kinderne og hele halsen. Hvilken type der i hvert enkelt tilfælde skal udføres, afhænger af, hvor store aldersforandringerne er, og hvor meget der ønskes korrigeret. Den endelige beslutning, om hvilken type ansigtsløftning der skal udføres, foretages sammen med plastikkirurgen efter en gennemgang af de forskellige muligheder samt oplysning om, hvad slutresultatet sandsynligvis vil være. Man kan ikke love noget sikkert om, hvor længe en ansigtsløftning holder, da mennesker ældes forskelligt og ældningsprocessen selvfølgelig vil fortsætte. Generelt kan man dog sige, at man i en årrække, måske for altid, vil se bedre og evt. yngre ud, end hvis man ikke havde fået foretaget operationen. Ansigtsløftning hjælper ikke på udtalt rynket hud, det er der andre behandlinger for. Ansigtsløftning hjælper heller ikke på rynker rundt om munden eller furer mellem næse og mund. Arrenes beliggenhed og udstrækning varierer efter typen af ansigtsløftning. Foruden ar ved ørene vil der ved operationer der korrigerer halsen også komme et mindre ar lige under hagen.

Teknik:
Ved en almindelig ansigtsløftning foretages en løsning og stramning af huden frem til midt på kinden og lidt ned på halsen.  Der strammes på muskelophænget i ansigtet og evt. foretages en fedtsugning af hals og kæberand. Ved større ansigtsløft løsnes og strammes huden over kinderne og desuden ned på halsen med løsning og stramning af huden over forsiden af halsen, og der rettes på de lodrette muskelbånd. Evt. overflødigt fedt på halsen og langs kæberanden flyttes på plads eller fjernes.  Ansigtsløftninger kan udføres i lokalbedøvelse med supplerende beroligende medicin eller i fuld bedøvelse. Arrene ligger afhængig af operationstypen i forkanten af øret, evt. op i tindingeregionen og måske også op bagved øret og om i nakken.

Forløb:
Efter operationen lægges en let bandage, som dækker kinderne og halsen. Ofte lægges små dræn. Bandage og dræn fjernes som regel efter et døgn. Trådene fjernes som regel efter ca. 1 uge. Man skal være forsigtig med ikke at gnubbe, gnide eller massere de første 2-3 uger efter operationen. Arbejdet kan som regel påbegyndes igen efter 2-3 uger. Sport efter ca. 4 uger.

Bivirkninger:
Der er smerter det første døgns tid, herefter er der en følelse af stramning over de opererede områder. Det opererede område på kinderne og evt. på halsen er hævet og misfarvet og det tager ca. 2-3 uger før det er forsvundet. Der er føleforstyrrelser med nedsat følesans i huden over det opererede område. Det varer ofte adskillige måneder, før følesansen er normal igen.

Komplikationer:
Blodansamlinger som evt. må opereres igen er den hyppigste komplikation. Infektioner ses sjældent, dog kan mindre infektioner bag ørerne forekomme. Nerveskade med lammelse af ansigtsmuskulaturen er en yderst sjælden komplikation, som praktisk taget ikke forekommer hos kirurger med øvelse i operationen. Brede ar ses af og til. Desuden kan forekomme vævsdød med efterfølgende ar, pigmentforandringer og hårtab.

Forventet resultat:
En naturlig udglatning af aldersforandringer i de nederste 2/3 af ansigtet og halsen.

Operation: Pris: Indlagt:
Ansigtsløft kr. 38.000 – 50.000 evt.

Copyright © 2011 . All rights reserved.