Brystreduktion og Brystløft

For store bryster kan være både generende kosmetisk, men også fysisk smertefuldt. En brystreduktion eller et brystløft sigter mod at gøre brysterne mindre eller løfte dem op til en naturlig placering. Operationen foregår enten i fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse suppleret med sovemidler

Patientinformation

Formål:
At gøre brysterne mindre og/eller løfte dem op til en naturlig placering.

Generelt:
Store og hængende bryster kan være meget generende, ikke bare kosmetisk, men også fysisk i form af smerter i ryg og skuldre og furer efter BH stropper. Brysterne ændrer sig med ændret vægt. Når du tager på, bliver dine bryster større, og når du taber dig, bliver dine bryster mindre. Dette gælder også efter operationen, hvor et vægttab vil betyde, at brysterne kommer til at hænge igen. For at opnå det bedste resultat af operationen, skal du være normalvægtig, og din vægt skal være konstant og stabil, når operationen udføres. Hos ældre kan en let overvægt accepteres, blot vægten er stabil, og der ikke er noget ønske om at tabe sig.  Operationen foretages så vidt muligt således, at dine ønsker bliver tilgodeset, og du får den bryststørrelse du ønsker. Da det drejer sig om kirurgisk håndværk, kan vi imidlertid ikke på forhånd love en B, C eller D skål, men vi tilstræber selvfølgelig at komme så tæt på dit ønske som muligt. Hvis dine bryster har forskellig størrelse fra starten, tilstræber vi at opnå 2 ens bryster.

Teknik:
Operationen kan udføres enten med omvendt ”T”-formet ar eller med et lodret ar alene. I begge tilfælde er der også et ar rundt om brystvorten. Det brune område omkring brystvorten gøres mindre, og brystvorten løftes opad. Hos unge, hvor huden ofte er god og elastisk og let trækker sig sammen, kan man i mange tilfælde udføre brystløft eller brystreduktion med et ar rundt om brystvorten og et lodret ned til folden under brystet. Hos ældre, hvor huden ofte er tynd og slap, må man fjerne mere hud for at opnå et godt resultat. Her vil arrene ligge rundt om brystvorten, lodret ned fra brystvorten til folden under brystet og desuden vandret i folden under brystet. Operationen foregår enten i fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse suppleret med sovemidler. Du er som regel indlagt i et døgn efter en større brystoperation.

Forløb:
Ved slutningen af operationen lægges oftest dræn i begge sider, endvidere lægges en tætsiddende forbinding. Forbindingen fjernes dagen efter, og erstattes af en velsiddende sports BH. Efter du er kommet hjem, skal du undgå at løfte og bære tunge ting de første dage. Du må gerne gå små ture og lave lettere madlavning. Efter 4 uger må du genoptage sport og gymnastik. I det første stykke tid, vil der være en vis hævelse af brysterne. Hævelsen aftager langsomt, og det endelige resultat kan først bedømmes efter ½ – 1 år. Du skal undgå direkte sollys på arrene i 6-12 måneder efter operationen.

Bivirkninger:
Der er som regel moderate smerter efter operationen. På grund af hævelse, ser brysterne lidt pumpede ud efter operationen, og der er ofte blå mærker. Følesansen på brystvorterne kan være nedsat i nogen tid, så brystvorterne enten er mere følsomme eller mindre følsomme end de plejer. Normal følesans kommer tilbage efter ca. 6 måneder. En lille reduktion/løft påvirker som regel ikke ammefunktionen. Efter en stor reduktion, må du forvente, at ammefunktionen kan være påvirket.

Komplikationer:
I efterforløbet kan der komme en blodansamling som evt. skal fjernes ved fornyet operation. Infektioner er sjældne, men kan optræde ved store reduktioner/løft. Ved store reduktioner/løft, kan der endvidere komme forsinket sårheling. I sjældne tilfælde kan der forekomme permanent nedsat følesans.

Desuden kan der undertiden ske en nedsynkning af brystkirtelvævet. I sjældne tilfælde forekommer indadvendte brystvorter. Meget sjældne komplikationer: Vævsdød af brystvorte, fedtvæv eller brystkirtel

Forventet resultat:
Løftede og evt. mindre bryster med ar omkring brystvorten, lodret ned herfra og evt. langs undersiden af brystet.

 

Copyright © 2011 . All rights reserved.